Helen Smeeman | Fotografie

Stuur e-mail mail_outline  

Helen over Helen

Helen over Helen 

 

Volgens mijn moeder lag ik als peuter al liever om me heen te kijken dan te slapen. En in mijn kindertijd ontpopte ik me tot een enthousiast verzamelaar van beeld: ik knipte mooie plaatjes uit tijdschriften en bewaarde deze. Op mijn twaalfde verjaardag kreeg ik mijn allereerste compactcamera. Het begin van een levenslange passie voor fotografie. Aan de fotovakschool in Apeldoorn rondde ik in 2007 mijn opleiding fotografie af. Ik was niet langer autodidact en mede dankzij mijn opleiding kregen mijn foto’s nog meer karakter.   

Schoonheid zit voor mij in het alledaagse, het onopgesmukte. Juist omdat het dagelijks leven zoveel moois, fraais en bijzonders bevat, fotografeer ik het graag. Dat doe ik met een goed geoefend oog, een flinke portie nieuwsgierigheid en een brandend verlangen om het alledaagse op bijzondere wijze vast te leggen. Als je mijn series bekijkt zie je dat ook terug: mijn foto’s geven een andere blik op het gewone, waardoor het gewone plotseling heel speciaal wordt.  

De beelden die ik maak zijn echt ‘Helen’; ze hebben een duidelijke, eigen signatuur. Ze stralen rust en puurheid uit.  

Mensen, mooi in al hun eigenheid, portretteer ik het allerliefst. Zowel op bijzondere momenten als in hun gewone doen. Ik sta erom bekend dat ik op de achtergrond aanwezig kan zijn en zo precies net dat ene bijzondere moment met mijn camera kan pakken. Dat speciale gebaar, de herkenbare houding, of die unieke ondeugende oogopslag.  

Ik leg je graag persoonlijk nog meer uit over mijn werkwijze als je meer wilt weten. Neem gerust contact met me op.  

 

 Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston